این روزها که ویروس کرونا در کل جهان رو به گسترش است نقش ما در پویش کنترل کرونا چیست؟ شاید برخی افراد علائمی مانند سرفه و تب داشته باشند اما از آنجایی که این علائم می توانند بین سرماخوردگی، آنفولانزا و ابتلا به کرونا مشترک باشند در شرایط فعلی همه افرادی که علامت دارند برای جلوگیری از شیوع باید احساس مسئولیت کنند.
در واقع هر فردی علائم سرماخوردگی معمولی، بدن درد، آبریزش بینی و گلودرد دارد نباید اصلا از منزل خارج شود و بیرون بیاید. باید فرد در منزل استراحت کند و مایعات میل کند و برای رفع تب یک مسکن مانند استامینوفن مصرف کند. ۸۰ درصد افراد با همین مراعات کردن بهبود پیدا می کنند.
تفاوت کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی
تنها مشخصه ای که کرونا را از آنفولانزا و سرماخوردگی متمایز می کند، تنگی نفس است؛ به این صورت که حس می کنید برای انجام کاری نفس کم آوردید یا تعداد نفس ها در دقیقه رو به افزایش است که این موارد نشانه تنگی نفس است. اگر حس کردید در نفس کشیدن زجر می کشید و خسته می شوید حتما باید به پزشک مراجعه کنید.
راه های انتقال ویروس کرونا
با وجود اینکه کووید ۱۹ ویروس جدیدی است اما راه های انتقال آن شناسایی شده است. روش انتقال این ویروس مانند آنفولانزا به اصطلاح روش قطرات تنفسی است. به این صورت که اگر فرد بیمار عطسه بکند این قطرات تنفسی یک متر جهش پیدا می کنند و بعد به زمین می افتند.
یکی از راه های انتقال که کمتر در مورد آن صحبت می شود از طریق چشم است؛ یعنی وقتی که دست آلوده را به چشم خودمان بزنیم. پس به هیچ عنوان نباید در این شرایط به چشم و صورت دست زد، داشتن عینک محافظ خود یک محافظت محسوب می شود که ما به چشم دست نزنیم. هرنوع ترشح در چشم و اشک ریزش که ناقل ویروس باشد می تواند باعث انتقال ویروس شود.

نقش ما در پویش کنترل کرونا چیست؟
برای رهایی از این ویروس منحوس باید علاوه بر رعایت بهداشت فردی چندتا نکته را واقعا جدی گرفت:
- عدم حضور در فضاهای بسته
- عدم تردد های غیرضروری
- عدم دیدوبازدید
- عدم مسافرت که بسیار مهم است، مسافرت رفتن در این شرایط اصلا معنی ندارد چراکه ما در یک اپیدمی هستیم و همه باید کمک کنیم که چرخه انتقال قطع شود.
- استراحت و پرهیز از استرس که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و مقاومت ما را در برابر کرونا افزایش می دهد.
باتوجه به شیوع این بیماری بهتر است که اگر علامتی در خود می بینیم به هیچ وجه از منزل خارج نشویم؛ تنها راه شکست کرونا این است که زنجیره انتقال قطع شود.
کمک به افراد بی بضاعت برای مقابله با کرونا
ویروس کووید ۱۹ به همه ما این درس را داده است که بدون حفاظت از سلامت دیگران قادر به حفظ سلامتی خود و اطرافیان خودمان نیستیم.
شیوع کرونا در کشور و به خصوص کلان شهرها دارای وضعیت بحرانی شیوع و ابتلا به این بیماری، اکثر مردم را پای کار آورد و مسئولیت های اجتماعی بسیاری را شکوفا کرد.
چگونه زنجیره انتقال کرونا را قطع کنیم؟
تک تک مردم باید سعی کنند تا با اتحاد و مراقبت های بهداشتی، بتوانیم این ویروس خطرناک را کنترل کنیم. این در صورتی است که در کل ایران، افراد و خانواده هایی هستند که احتمال دارد به علت سرمایه و دارایی مالی ناچیز و یا دوری از تجهیزات قادر به تهیه لوازم بهداشتی و محافظت فردی نباشند.
در واقع اینجا فقط نباید خیرین کمک کنند بلکه همه باید آستین همت را بالا بزنیم و به یاری نیازمندان بشتابیم زیرا اگر که مردم آسیب پذیر قادر نباشند به درستی از خود مراقبت کنند، همه تک تک مردم جامعه را خطر تهدید خواهد کرد.
این روزها وزارت هلال احمر با جلب مشارکت های مردمی، سعی دارد تا این قشر از جامعه را دریابد و تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار دهد.
در بعضی از شهر ها که امکان دور هم جمع شدن نیرو های مردمی امکان پذیر بود، تهیه ماسک، گان و مواد ضدعفونی کننده در دستور کار قرار گرفت و در بعضی نقاط دیگر هم با دریافت کمک های نقدی، قسمتی از بودجه لازم برای تهیه محصولات ضروری بهداشتی مراکز درمانی و خانوادهها تأمین شد.
در همین مقاله از همه شما دوستانی که در این زمینه احساس مسئولیت اجتماعی را حس می کنید، تقاضا می کنیم تا با ترویج و پیوستن به این پویش کنترل کرونا و طرح “دست یار”، در توسعه خدمات به مردم بی بضاعت و نیازمند و محروم تلاش نمایید.
این گونه امور خیر و این برنامه ها باعث بهتر شدن روحیه نیکوکاری در جامعه می شود، ما در کسوری زندگی می کنیم که ارزش های بشریت و معنویت در آن نقش مهمی دارد و یکی از ارزش هایی که همواره در جامعه ایرانی آشکار بوده نوع دوستی و نیکوکاری در مسائل گوناگون از جمله پویش کنترل کرونا است.